den bitande förtvivlan som kryper i mig, ta mig härifrån jag vill inte vara kvar längre

natten i november blev till natt i djup december
snö mot min kind
glöd mellan mina fingertoppar
räfflade gummisulor mot frostbelagd grusväg
jag ser ingen väg ut och jag önskar bara att någon
kunde se mig nu, att någon kunde rädda mig
rädda mig rädda mig
när elden når filtret är det över och jag andas sista andetaget rök, sista andetaget undanflykt ut i vinterhimlen.
stubbåker lönn och syrén hjälper mig nu som förut
bara händer mot marken fruset vatten mot bara händer
bara händer fruset vatten mot nariga läppar
men det finns ingen tvål i världen som kan tvätta bort lukten, skammen.

jag drömde en dröm för längesen,
men vad är en dröm som ej finns kvar?
för drömmen dödade min dag

and you will not see the smoke of me during the vacation


vad är konst och 100 andra jätteviktiga frågor.
vad är konst och 117 - varav två består av frågan "vad är konst" - andra onödigt djupa tänkarfrågor.
tack mamma :] jag kommer ha ett kul lov, hade tänkt begrava mig i den här och se vart livet bär

jolly joy gay bög homo sapiens. jul



kära bror, han har varit så snäll mot mig det senaste


han som satte vänersborg på kartan och mormor


karl bertil
ingenting var sig likt det här året.

en förklaring till mina tätt sammanslutna läppar

illamåendet som suttit kvar sen i lördags vad fan händer med kroppen
den vill inte med längre
jag är inlåst inlåst inlåst i mig själv
och det är kanske det som är det allra värsta.
för jag vill inte vara mig själv jag vill inte vara mig
inte nu och inte efter det här

att ignorera är en väg att bygga upp en sköld
för de situationer man inte har något annat till sitt försvar
då man vet att man felat alla möjliga fel och att någon slags förtröstan är utom räckhåll,
och det är därför jag inte säger någonting.
för jag vet att ett förlåt är inte tillräckligt


du mumlade något på latin sen var jag fast, det jag inte visste var att du precis beskrev hur solen brast.

elias är störd och paradoxal jag har aldrig träffat någon med så verbal
manipulation som släpper lös en beundran till en falsk pretantiös
idiot med hyckleri som yrkar kärlek med bedrägeri
som fäster sig under din hud fastän med splittrat bud 
nej elias han är dum och labil han kan vandra flera mil
för att få sjunka i en famn där hans trygghet gått i hamn
och det är så tragiskt
för jag har aldrig träffat någon så rädd för att va ensam så som han

sommaren med linus


under min tionde sommar fick jag låna en häst som jag stallade upp hos mina grannar. hästen hette linus. han var snäll, hade fina hovar och ett ärr i pannan. han älskade mig och jag älskade honom, det var det bästa.


vardagen spenderades med långa ridturer, fältrittsbanbygge i snåriga skogar och klappar på solvarma hästrumpor. lukten av hästsalva och sadelputs satt fastetsat i ytterkanten av våra näsborrar och kärleken till våra fyrbenta krakar ökade i takt med smutsen som samlades under våra stubbiga naglar.


grannarna som han bodde hos hade en nordsvensk, ramona. ramona hade ett föl, gåseviks busen.


grannarna i fråga hade en dotter som var ett par år äldre än mig som jag umgicks väldigt mycket med under min uppväxt, marika. hon lånade också en häst under sommaren, oliver. sen så hade hon en egen shetland/welsh från sin barndom, pinto. 
marika var väldigt manipulerande, kontrollerande. styrde och ställde i stallet och kritiserade både mig och linus, hur jag red honom, hur jag höll hand om honom, hans exteriör, hans utrustning m.m. det sträckte sig till och med så långt att hon började kontrollera mitt övriga umgänge och mitt liv utanför stallet (trots att större delen av min sommar fylldes av varma frustanden i nacken). jag var ung, naiv, osäker och förstod inte vad jag hade gjort för fel, vad jag hade gjort för att förtjäna det brev som låg och väntade i min ryktlåda efter att jag berättat att jag istället för att ta linus på en kvällstur skulle till en kompis.
"... du borde inte umgås med henne, hon är en falsk bitch och du kommer bli likadan... du har ridit linus allt mindre och mindre det senaste, du kanske inte borde ha lånat hem hästen överhuvudtaget?... sen när började du prioritera slödder som henne före hästen, den du ändå inte kan rida?..." något i den stilen. det enda molnet på min sommarhimmel. men vi var båda små, kan jag väl säga till hennes försvar. annars var marika en fin vän


det här var mitt liv ett tag. jag älskade det och jag kan inte beskriva hur mycket jag saknar att lämna hovspår i stubbåkrarna.

ibland undrar jag hur mycket mörker en människa klarar av att gå igenom


det är nu jag vill bli väckt

när jag var liten drömde jag att jag gick i en lång tunnel, vid slutet öppnade sig ett stort hål i marken och jag trillade i. jag minns att hålets väggar var täckta med speglar, så jag kunde se mig själv falla med huvudet före mot en bottenlös avgrund.
det var första gången jag upptäckte att jag själv kunde bestämma när mina mardrömmar skulle ta slut. jag pressade ihop ögonlocken hårt för att sedan slå upp dem igen efter att jag tänkt "ett två tre vakna". och så vaknade jag med svetten lackandes från min rygg, kippandes efter luft.
och jag vet inte vad som har hänt nu, för att hur många gånger jag än upprepar proceduren så tycks jag inte vakna. jag faller bara djupare och djupare

IDIOT

du har satt mig på hållplatsen till helvetet och jag lovar om ett par minuter så kommer jag slungas in i förtvivlan, jag kan redan känna svedan från de eviga flammorna. av samtliga sårbara punkter du siktat har du träffat alla, nu har du tillintetgjort mig till det yttersta vilket faktiskt är det enda som hindrar min styrka från att brista. vetskapen om att nu, nu finns det inga broar kvar för dig att bränna.


det är det här som får mig att överleva vardagen för tillfället


lucia


glad lucia på er. dock känns inte den här dagen så speciell, med tanke på att jag lussat hela veckan (och förra). jag borde vara trött.
hälsade på pappa idag, vi åt äggmackor och diskuterade lycka.
snart ska jag ner till stan och jobba. fan vad bra det känns att säga det, läs den lokala blaskan på måndag.

second hand


spåra ur på erikshjälpen idag. spetsgrej, stickad tröja, äcklig boleroliknande sak (tyckte den påminde lite om rodebjers, den hon har) och transparent ryss-horegrej. fick även med mig svart glitterfodral (som stämmer överens med förgående tema), spetsklänning, svart manchesterkjol m.m. kalaset gick på 283 kr. bra grejer.


oj vad världen kommer gå under och människosläktet är utdött

hade symfonikonsert för PRO-föreningen igår (och i förrgår och idag, men inte inför samma förening). vi spelade lite jullåtar, några orkesterverk och "allsånger", antagligen en av de mest obehagliga saker jag upplevt. där sitter vi och blåser i våra instrument för att göra just det som musik är till för - att underhålla, inför en förening vars liknande budskap aldrig varit så uppenbart genomskådligt - att underhålla. att underhålla gamla tandlösa, bensköra, rynkiga kroppar som en gång varit människor, för det var just så det framställdes. efter en grav, både sinnlig och kroppslig, nedsättning fungerar tydligen vilken typ av underhållning som helst för att hålla de gamla urlakade dopaminörtlarna sysselsatta. för guds skull man kan väl i alla fall försöka att behålla de äldres värdighet, och inte framställa dem som desperata krymplingar som skulle offra både händer och fötter i utbyte mot lite omtanke? fast det kanske var nu som arrangörerna för första gången lade svart på vitt, för det kanske är just det de bredsmilande pensionärerna är - använta, utnyttjade, förgågna människokroppar, efter ett x antal år inte värda mer än en fika under en torsdageftermiddag.
om det så skulle vara, så skulle jag inte påstå framtiden som ljus.


lower than the ground and more lost than found å sån skit


jag måste sluta med det här innan jag framstår om möjligt än mer patetisk än vad jag redan gör. jag har inte mycket att göra jag är inte depp mm jag gör bara en höna av en fjäder. jag måste bara sluta och get a grip of myself och fokusera. koncentrera. och gå vidare. glömma lite också skulle jag tro

jag såg ett par på stan häromdan som med trevande tonårsstämmor harklade fram det mest tarvliga försök jag skådat till ett avsked

- Hej. Gud vad jag har saknat dig

- Hej. Gud vad jag har saknat dig

- Hur är det? Känner du samma som jag? Är det sant att ditt hjärta gråter? För jag har sett dina ögon tårade så många gånger att jag inte kan räkna.

- Jo det är fint. Själv? Jag ljuger för dig för att om nätterna har sorgen vaggat mig till söms.

- Jodå, bara bra. Det känns lite konstigt nu, vi har ju trots allt inte pratat på en vecka. Bara en vecka? Varje dag utan dig känns som en livstid.

- Jo jag vet, men det känns ganska bra ändå. Man har fått lite mer avstånd från varandra, å det behövs ju. Jag lovar att du har glömt mig nu, du har glömt mig och jag skulle göra allt för att få dig känna den smärta jag burit på under veckan som känts som ett år.

- Jo. Nu när jag blickar tillbaka så förstår jag verkligen inte vad det var vi höll på med. Men jag skulle göra det om och om igen.

- Nej inte jag heller, hur kunde vi låta det gå så långt? Hur kunde vi låta oss själva att ta det steget? Vi lät våra begär ta överhanden helt och hållet. Trots det så skulle jag göra vad som helst för att åter igen få se dina sömndruckna ögon i morgonljuset.

- Ja. Det är tur att vi har fått allting under kontroll nu, vi lät oss bara ryckas med av något... Fantastiskt, äkta, underbart? Jag vet att sanning inte finns men om det nu skulle finnas en existens så skulle det här vara det närmsta man kan komma.

- Dumt. Jag har aldrig känns mig så levande som med dig, såna som du trodde jag var utplånade från jordens yta.

- Jo, precis. Jag måste glömma.

- Det är härligt att vi är överens i alla fall. Jag måste förtränga.

- Ja, det är det. Nej vi är inte överens. Definiera dumt innan jag ger mitt medhåll för att mitt inre säger mig att det här var allt annat än dumt.

- Men du får ha det så bra, vi ses säkert. Jag vill inte gå jag saknar dig, fan ge mig bara en minut till och jag gör allt. Är det här det slutgiltiga? Ska vi från och med nu vandra och enbart från varandras uppenbarelse minnas det vi haft och längta, tråna? Jag vet att jag kommer brista i min saknad.

- Ja det gör vi, du med. Stanna snälla stanna låt mig inte släppa din bistra min, den jag älskar, bort ur sikte igen. Ska vi gå tillbaka till det som varit, i förtröstan och förtvivlan förtrycka?

- Hej då. Jag älskar dig.

- Hej då. Jag älskar dig.


nackskott

nackskottnackskottnackskottnackskottnackskottnackskottnackskottnackskott
är det inte ironiskt, att jag dagen innan undrar om kärlek är kyssar som ger såriga läppar, och att blodet dagen efter sipprar från min mun

skjut mig någon. ibland

ni vet den där känslan när lycka krockar med förtret när omtanke krockar med egoism när kärlek krockar med hat när iver krockar med apati när känslor krockar med likgiltighet när rätt krockar med fel när sockerdricka krockar med utgången filmjölk och allt som är kvar är den där bubblande paniken som fräter strax under bristningsgränsen

just let me disappear just let me get away and think it trough because I just can't stand this anymore


alex catt

now matter how hard I try

spya på projektet
spya på sången
spya på jobbet
nejnej förlåt det menar jag inte. jag älskar mitt jobb. det är bara det att jag är besviken på mig själv för att jag gör andra besvikna.
kanske dags att sluta leva för andra?
fast om jag är nöjd när andra är nöjda så innebär det att enda sättet att uppnå lycka är genom att göra andra lyckliga.
vilket i sin tur innebär att jag är tvungen att leva för andra för att tillslut kunna leva för mig själv.

RSS 2.0