pojkkärlek


7 oktober


levnadsguide OBSOBSOBS tillämpas icke de som har för vana att kliva upp ur sängen om mornarna

hur du får folk att tycka illa om dig: bete dig som en förvuxen labil fjortis som går på autopilot.
hur du blir tjock: småät nötter konstant mellan måltiderna. ta bussen till t-banestationen som ligger 1 hållplats bort.
hur du får folk att sluta läsa din blogg: uppdatera sällan, och de gånger du väl gör det så utforma inläggen så kryptomatiskt som möjligt som badar i självömkan, ångest och suicidala ansatser.
hur du avsäger dig all möjlig form av socialt umgänge: ignorera omgivningens samtliga försök att nå dig och skyll på att du gör saker som du inte gör.
hur du suddar ut det spontant impulsiva som brann i dig för 2 år sedan: stäng in dig mellan 4 kala vita väggar och trassla in dig i dina mörka tankegångar som motverkar all typ av bubblande livsglädje.
hur du failar på tentan: gå i fyra veckor och tänk "nu ska jag inte göra som jag gjorde när jag failade förra tentan" och gör det du tänker att du inte ska göra.
hur du får en hel tidningsredaktion (om än en studentkårsredaktion) att vända sig mot dig: sätt upp dig på många, många artiklar. skriv dom inte.
hur du bryter ner de relationer som faktiskt, praktiskt taget kan vara de enda som betyder någonting: agera som en trångsynt, underlig, inskränkt enstöring gentemot andra parten i relationen i fråga. förändras.
hur du bäst hakar upp dig på sånt som inte är lönt att haka upp sig på: älta begrepp som handlar om sånt som att älska.
hur du långsamt förvandlas till en cynsisk pessemist: vänta tills jag är klar med min självbiografi.
hur du får folk att sluta läsa din blogg x2: skriv ett sånt här inlägg.
hur du indirekt tar livet av dig: bli omöjlig att sätta ord på. om verkligheten är beroende av människans uppfattning av tillvaron så borde det innebära att om du inte hörs kan du inte ses och du kan inte uppfattas du kan inte finnas.
varför: varför inte.


[jag kommer ingen vart med att ligga begravd under täcket dagen dagarna i ända, och just idag är den dag jag velat knyta ihop säcken]

jag kan inte placera mig själv i min tillvaro längre. jag grenar ut på alla möjliga utgreningar och den enda slutsatsen jag finner är att människan är ett djur och skor är egentligen något sånt påfund vi har hittat på bara för att bygga upp en falsk fasad av en tillintetgjord bild som svävar uppe bland idiologernas abstrakta himmel. jag menar, om alla bara börjar gå barfota så kommer tillslut evolutionen göra sin lilla del i det hela så att våra fotsulor blir tjockare så att vi slipper fysiska skador på våra fötter om vi börjar gå utan skor. för att det är just de fysiska skadorna evolutionen är till för att undanhålla. för våran överlevnad - vi är djur utan något egentligt större överlevnadssyfte än just syftet i sig, men för att vi människor klassificierats som en art högintellektuell levnadsform så har vi börjat forma envar som unika individer och fylla ut våran vardag med saker som är mer eller mindre viktiga för själva överlevnadens skull, just för att vi har kapaciteten och kunskapen som anses krävas för att göra dessa saker. och att vi gör sakerna i fråga mest för görandets skull känns tämligen meningslöst.
jag menar, varför ska vi överhuvudtaget överleva?
men när jag börjar spekulera i den specifika banan brukar jag aldrig komma längre än till frågan om hur många alvedon man behöver ta för att bli sådär väck i huvet utan att hjärtat ska stanna av helt men för att det ändå ska klassas som något slags rop på hjälp

kvantitet

har rusat omkring ett tag,
nu.
jag väntar fortfarande på den stunden
då min tillvaro kommer slutas i en ände
men
jag undrar fortfarande när jag ska inse
hur mycket tiden räcker, men hur lite den faktiskt ger
åt sådana som mig.
jag ska inte säga drastiskt,
men det har gått upp för mig
att saker utan tvekan gått ur gängorna
och att detta inte håller länge till

vägen mot trygghet men plötsligt stannar jag till i hela min kontext, för insikten av att jag nått det skede där jag inte längre vet om mitt hem är min borg eller min undergång


nu: natt säng sömn kanske drömmar som handlar om händer och hud bakom trasiga sömmar


TISDAG 1 DECEMBER: DÅ.


jag vet inte om jag är bitter syrlig knivskarp realistisk eller rakt av gnällig

jag ogillar starkt den där grejen med dåligt samvete, framförallt att det är något jag aldrig verkar bli kvitt. är det att jag tar åt mig för mycket jo jag vet väl att jag kanske kan ta på mig för mycket eller är det helt enkelt att jag beter mig för mycket? efter alla höga krav jag tidigare ställt kan det otvivelaktigt te sig annat än problematiskt att ta sig ur idealismens spiral där kaskader av självhat ekat oavbrutet efter marginella misslyckanden. nu i efterhand kan jag onekligen förnimma det destruktiva genom hela processen. det vore fint att för en gångs skull få slippa göra saker som jag tidigare gjort fastän jag inte velat (och kontentan av det man får ut av själva arbetet väger sannerligen inte upp med ansträngningen som krävs för att genomföra det).
 
för tillfället råder till exempel följande skeenden vilka jag är i behov av att förändra för att närma mig något slags välmående:
när jag inte orkar vara kvasiintelektuell och stå upp för femte statsmakten och skriva om saker jag inte vet något om och låtsas som om att jag faktiskt bryr mig något om censur, på riktigt.
när jag inte orkar anpassa mig efter diverse gamla goda vänner huruvida jag får prata med andra diverse gamla goda vänner eller inte.
när jag inte orkar plugga och inte orkar ta mig själv i kragen och inte orkar tänka att jag inte orkar ta mig själv i kragen och böckerna ligger kvar i hög på en stol som inte dög till något annat, olästa.
när jag inte orkar med mig själv när jag inte kan vistas i stockholm i mer än två veckor utan att drabbas av någon slags jävla panikångest som slungar mig tillbaka till västsverige igen.

jag vill läsa högt ur mumindalen på studentradion jag vill prata med dom jag mår bra av att prata med jag vill lalla mig genom kurslitteratiren jag vill leva i en annan stad utan att längta tillbaks jag vill dricka vin på mitt köksgolv en vardagseftermiddag jag vill äta frukost på en galonfilt i skogen när det snöar jag vill umgås med folk jag vill umgås med som vill umgås med mig.
tror dock att större delen av den livsstilen enbart är hållbar under ett år, vad gäller studieresultaten. och beroende på vad man vill uppnå senare i livet, vill säga.
men det kanske är dags att jag tar det året.


vänersborg 25/9 [1234] drömläge. ingen förstod det och det tyckte jag var rätt kul [5678] jag tror inte det finns att finnas finare || 2 steg framåt 1 åt bak och nu är jag här igen


18 september håkan hellström på liseberg allt var i sin ordning och jag var där [2] det är en del av mig som aldrig går ur blodet. deal with it



jag vet inget om mycket men jag tänker mer än vad jag säger

ibland läs väldigt ofta blir jag näst intill obehagligt närvarande kring min fortlöpande omgivning. jag är ute och snubblar på promenadslingan vid årstaviken och är två långa sekunder från att sätta mig på en bänk intill en vacker brunlock och dra en predikan om den förtappade sanningen. jag menar vilken kille skulle inte falla för en tårögd tjej med panikartad andhämtning, smutsiga träningskläder och gårdagens sminkrester kring ögonen? [... någon? inte? nej okej men säg hur ska jag lära känna nya människor på ett sätt som inte är lika maniskt?] 

jag sitter och ska klippa i tyg och klistra upp på väggen men jag tänker att man alltid kan göra kläder av allt så jag vrider tygstycket flera varv runt min midja och tänker: en kjol? sen tänker jag att jag inte har någon symaskin så tygbitarna ligger fortfarande kvar på golvet utan att jag klippt i dem

ibland funderar jag allvarligt på att starta en totalnischad renodlad modeblogg som ska heta något i stil med jaggillarmodesägnågotelaktmenjagkommeraldrigslutaläggauppbilderpåminakläder. mest bara för att få något som ger mig en anledning till att kliva upp ur sängen om mornarna då den mainstream-kommersiella andan skapar någon (möjligen, troligen, falsk) ingivelse om att livet faktiskt innehåller något som är värt att leva för. om det är kläder vet jag inte, men oftast klär man upp sig för att leva upp sig.

jag älskar listor. men, jag tänker inte skriva en att-göra-innan-jag-dör-lista. när jag gick i sjuan så lovade jag mig själv att innan högstadiets slut så skulle jag ha kysst thim, jag var sådär fegt men ändå uppenbart förälskad och jag tänkte herregud det var ju tre år kvar tills dess och ja det kommer säkert dyka upp något tillfälle. [det hände aldrig]. så alltså, jag ska inte bygga upp några förhoppningar om livet. tillfällen dyker aldrig upp och allt kommer onekligen sluta upp i en bottenlös besvikelse.


hej herr ågren [större delen av dagen har jag spenderat under en grå filt]


svartna för ögonen. vänd bort

utan varken mål eller utgångsplats flyter jag ymset runt längs vassa gatstenar, en platt yta som förhoppningsvis blivit betrodd åt någon annan lika vilsen mer än funnen. som skulle kunna vandra med mig i badande månljus och dricka mellanöl under många långa kalla måndagsnätter och låtsas att världen i praktiken bara är en mjuk säng med lena bommulslakan, varm hud våt mun. [jag sitter inne på ett begär jag inte trodde fanns kan du fylla det tomrummet åt mig kan du? pojkhänder?]


and when there is, no place to hide


FÖR ETT ÅR SEDAN SKYMTADE [MARYROSEMATILDA] FÖR FÖRSTA GÅNGEN, LJUSET


höst förlorade drömmar misslyckade försök till framgång den eviga tomheten som hemsökte allt oftare och sakta började tränga sig in och genomsyra hela min vardag vinter det nya kapitlet du de påfrestande hemligheterna sveket skammen skulden snö och tårar 2009 nya kretsar nya själar hjärtan vänner nytt ljus ny värme kärlek uppskattning vår saknad porslinsdrömmar stress och jobb och slit student sommar när allt blir outhärdligt påtagligt stillhet lugn livskris brand rök död och ångest åter ensam ny stad ny stil ny tid ny strid nytt liv samma himmel höst.
och sedär, så hade det plötsligt gått ett år sedan bloggens begynnelse.
tack och förlåt alla ni som lyckats stå ut med mig under den här tiden. tack och förlåt alla ni som lyckas stå ut med mig under kommande.
yours truly // the eternal bitterfitta

av någon outgrundlig anledning brister plötsligt hela jag

Kanske inte så att det känns som att skepp förliser i mitt blodomlopp.
Men jag saknar dig.
 [från husguden]
så nu sitter jag och torkar snor och salt med en blåvitrutig kökshandduk


det känns som mitt liv börjat bli en sång med för mycket text utan något direkt innehåll

nu är jag en stor, och utspridd, väldigt flyktig, abstrakt massa. och tror jag ersätter ben & jerrys, den klassiska, men jag har inte riktigt förstått hypen om jag ska vara ärlig, boten mot ensamhet och självömkan, med russin från lidl. jag har ätit konstant i tre timmar. förra veckan var jag hos tandläkaren. jag hade 8 hål. tror inte riktigt att jag lyckats smälta det än. (det gnager lite i bröstet. och tänderna.) mamma kommer hit på lördag. det behövs. tror att hela grejen med att flytta hemifrån inte riktigt var så genomtänkt som jag trott.


pubkväll med jmk sen gick vi till [1] marie laveau. rotade runt i min anteckningsbok idag och upptäckte att [2] jag blev väldigt full igår


RSS 2.0